We hebben het dan niet over het stoffige imago van de oude juwelier. Nee het is hip en fresh. Je gaat in ongeveer 1 tot 2 uur kennis maken met een van de tofste creatieve ambachten die er is. In ons goudsmidatelier boven onze winkel ga je werken met echte edelmaterialen, sterling zilver of zelfs solide goud. Je hebt de keuze uit verschillende echte edelstenen en gaat deze verwerken tot een mooie ring of hanger. Er is uiteindelijk ook de mogelijkheid om je zilveren sieraad te vergulden met een dikke laag 14k goud. Een workshop duurt ongeveer tussen de 1 en max 2,5 uur, afhankelijk van de groepsgrootte.

 • Standaard Workshop

  Ontwerp: halfrond 2.0 x 1.0 mm, steen 5 mm rond cabochon geslepen

  Stappen: ringmaat kiezen, solderen, rondhameren, stempelen met 925, steen uitkiezen, ring polijsten, steen zetten.

  Onze meest geboekte workshop met klein rond steentje is voor iedereen perfect. Een ring voor iedereen en supermooi om elke vinger. Ideaal voor grote groepen, personeelsfeestjes of een vrijgezellenfeest of als je een mooie aanvulling wilt op jouw ringencollectie. De ring maak je persoonlijk door te kiezen uit een van de vele edelstenen die we beschikbaar hebben.

 • Uitgebreide workshops

  Ontwerp: halfrond 3.0 x 1.0 mm, steen 14 x 10 mm ovaal cabochon geslepen

  Stappen: ringmaat kiezen, solderen, rondhameren, stempelen met 925, steen uitkiezen, steen zetten, ring polijsten.

  Soms wil je liever een grotere ring en dan kies je voor deze workshop. De edelsteen die je gaat gebruiken voor de uitgebreide workshops, is ovaal en een stuk groter dan bij de standaard variant. De stappen zijn vrijwel hetzelfde.

 • Hanger workshop

  Ontwerp: steen 14 x 10 mm ovaal en cabochon geslepen met kartelrandje en dichte achterkant

  Stappen: achterkant stempelen, zetrandje op onderplaat solderen, uitzagen, steen zetten, polijsten

  Draag je geen ringen of heb je die workshops al gevolgd? Dan is onze hanger workshop echt iets voor jou. Deze hanger maak je super persoonlijk door ook de mogelijkheid om de achterkant te bestempelen met initialen als je wilt. We hebben ook veel kettingen op voorraad die je erbij kunt aanschaffen om hem helemaal af te maken.

 • Brede ringband / Herenring workshop

  Ontwerp: rechthoekige ringband 5.0 x 1.2 mm

  Stappen: ringmaat kiezen, solderen, rondhameren, stempelen met 925, eventueel hameren, mat of glanzend polijsten.

  Een populaire onder de heren, maar zeker ook onder de dames is onze brede ringband workshop. Hierbij ga je aan de slag met een breed stuk zilver en buig je dit allereerst tot een ringband. Daarna solderen, rond maken, stempelen en eventueel gehamerd afwerken. Ga jij voor een matte afwerking of een glanzende? De foto hierboven toont links een gladde matte ring en rechts een gehamerde glanzende. Je maakt de ring in principe in zilver en hebt de optie om deze te laten vergulden.

Workshop edelsmeden

Voor wie?

Onze workshop in Breda is geschikt voor leeftijden vanaf 8 jaar. Heb je een feestje, een gezellige avond met vriendinnen, een vrijgezellenfeest, een bedrijfsuitje of wat voor gelegenheid dan ook, iedereen gaat dit leuk vinden. Je kunt met 0 ervaring deelnemen en gaat sowieso met iets moois naar huis. Nu hoor ik je denken ik ken iemand met 2 linkerhanden die gaat dit niet kunnen, jawel ook diegene gaat met onze deskundige begeleiding een mooie ring maken.

Ook voor mannen dus! Zij maken een stoere gehamerde herenring of hippe mannen gaan juist voor dat steentje.

*De workshop vindt plaats op de 1e verdieping en kan alleen worden bereikt via een trap.

Workshop edelsmeden

Ons fier Breda

Breda de parel van het zuiden! Voor je vrijgezellenfeest is er geen betere en mooiere plek te bedenken dan het prachtige Breda. De stad heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vrijgezellendag. De singels, het uitgaansleven en de heerlijke restaurants, het ontbreekt je aan niets. Daarnaast vind je bij ons natuurlijk de leukste activiteit van allemaal… Edelsmeden!

De workshop vindt plaats in ons atelier op de 1e verdieping van ons pand aan de Halstraat in Breda. We hebben een echte summer vibe gecreëerd, veel kleur en veel planten een echte Australische huiskamer. Daarnaast hebben jullie ook nog de beschikking over een dakterras, dat eruit ziet als een Classic Urban Jungle.

*Ons atelier bevindt zich op de 1e etage van ons pand en is alleen te bereiken via een trap.

Workshop edelsmeden

Vergulden

Tenzij speciaal geboekt in het solide goud, ga je tijdens de workshop aan de slag met zilver. Na de workshop kun je beslissen om jouw sieraad te laten vergulden. Dan laat je jouw sieraad aan het eind van de workshop bij ons achter, deze gaat dan mee in een van onze vele verguldingsrondes. Om echt goede kwaliteit te waarborgen maken wij gebruik van een extern laboratorium waar er een dikke laag 14k geelgoud gehecht wordt aan jouw zilveren sieraad. Doorgaans duurt dit proces zo'n 2-3 weken vanaf het moment dat wij de ronde versturen. Dat is meestal de eerste week van iedere maand. Je wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer jouw sieraad weer terug is van de vergulder, zodat je het kan komen ophalen in onze winkel of we sturen het naar jouw adres op (+€7).

Workshop edelsmeden

Eten & Drinken

Tijdens de workshop in Breda is onze bar geopend. Onze koelkasten zijn ruimschoots gevuld met heerlijke (non)-alcoholische versnaperingen. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een uitgebreide lunch / high tea of een heerlijke bbq. Met lekker weer kunnen we naar buiten en heerlijk chillen in onze urban jungle. Een super toffe ervaring die je sowieso niet meer gaat vergeten. Geef dit even aan in de boeking als je een lunch of high wine wilt reserveren.

Workshop edelsmeden

Tekst graveren

Wil je graag je ring laten graveren? Ook dit is mogelijk. Je mag dit op de dag zelf beslissen. Wellicht leuk om de datum van de workshop te vermelden of misschien wel je eigen naam. Voor een meerprijs van € 10,00 per ringetje gaan wij voor je aan de slag. 

 • Prijzen standaard workshop:

  Zilver:

  • Zilver 2-4 personen € 45,00 p.p.
  • Zilver 5-9 personen € 42,50 p.p.
  • Zilver vanaf 10 personen € 37,50 p.p.


  Solide goud:

  • 14K geelgoud € 245,00 p.p. (randje om de steen is zonder karteltjes, glad)
  • 14k natuurlijk witgoud € 295,00 (steen is 4 mm en geslepen als een briljant)


  * Het is ook mogelijk je zilveren ring te laten vergulden met een dikke laag 14 karaats goud. De meerprijs hiervoor is € 25,- per ring.

  * Prijzen zijn exclusief drankjes

 • Prijzen andere workshops:

  Hanger:

  • Zilveren hanger € 75,00 p.p.
  • Het vergulden van de hanger kost € 30,00 per hanger.


  Grote ring met ovale steen:

  • Zilveren ring € 75,00 p.p.
  • Het vergulden van de ring kost € 30,00 per ring.


  Brede ringband / herenring:

  • Zilveren ring € 65,00 p.p.
  • Het vergulden van de ring kost € 30,00 per ring.

  * Prijzen zijn exclusief drankjes

 • Luxe bbq €27,50,- p.p.


  Combineer de workshop met een luxe BBQ.

  Inclusief: Broodje Hamburger, Zalm/Garnalen spies, Salades, Stokbrood met tapenades.

 • High Tea/Luxe Lunch €27,50,- p.p. (vanaf 3 personen)

  Combineer de workshop met een lekkere High Tea.

  Inclusief: Verschillende broodjes, verschillende soorten beleg, verschillende soorten thee, 1 verse jus p.p. en nog wat lekkere hartige en zoete verrassingen!

 • High Wine €32,50,- p.p. (vanaf 3 personen)


  Combineer de workshop met een lekkere High Wine.

  Inclusief: 3-gangen Italiaanse hapjes en bijpassende wijnen.

Inschrijven workshop edelsmeden

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan hieronder in voor onze workshop edelsmeden in Breda!