Maattabel hoeden

Wij helpen je graag om jouw hoofd op te meten en de perfecte hoedmaat aan te schaffen. Hiervoor heb je alleen een meetlint nodig en eventueel een ander persoon voor een nog betere maatmeting. Meet de omtrekmaat op, de hoedmaten zijn ook op deze manier vastgesteld. Er zijn verschillende manieren om je hoed te dragen, optie A en B zijn beide verschillend. Daarom is het belangrijk om jouw hoofd te meten op de manier die past bij de manier waarop je jouw hoed draagt.

Hoedmaten:

(S) 54 CM
(M) 56 CM
(L) 58 CM
(XL) 60 CM

Alle hoeden zijn unisex en kunnen dus door zowel dames als heren worden gedragen. Alle hoeden hebben een koordje in de binnenkant waarmee je ze strakker kunt trekken. Hiermee kun je tussenmaten creeën en zo de perfect maat!

  • Optie A

    Kies deze optie als je op deze manier jouw hoed wilt gaan dragen. Pak jouw meetlint en plaats het rond het verste punt achterop jouw hoofd. Vervolgens breng je het meetlint naar de voorzijde van jouw hoofd, ongeveer 5 milimeter boven de oren, en breng je het lint naar je voorhoofd, of net boven de wenkbrauwen (afhankelijk van hoe je jouw hoed wilt dragen).

    Kijk naar welke maat het meetlint aangeeft dat je nodig hebt. Check of het meetlint niet te strak of te los zit. Als het meetlint een maat aangeeft tussen de hoedmaten in, raden we je aan de grote maat te kiezen. In de hoeden zit namelijk een koordje waarmee je de hoed strakker kunt trekken.

  • Optie B

    Kies deze optie als je jouw hoed op deze manier wilt gaan dragen. Pak jouw meetlint en plaats het rond het verste punt achterop jouw hoofd. Vervolgens breng je het meetlint naar je voorhoofd, ongeveer 5 milimeter boven de oren en bovenaan je voorhoofd (begin van de haarlijn).