Maattabel ringen

Je hebt onze prachtige ringen gezien in de webshop en wilt graag een ring kopen. Maar daarvoor wil je weten of de ring goed past. Zelf je ringmaat meten is heel makkelijk. We leggen je hieronder in onze maattabel ringen uit hoe ringmaten meten met een paar hulpmiddelen eenvoudig te doen is.

Maattabel

De ringen van Happy Hippies hebben een vaste maat. Wij maken gebruik van de binnendiameter als maat omdat deze het makkelijkste zelf te meten is. Je vindt hiernaast vast een tabel om je ringmaat op te kunnen zoeken. Links staat een lijstje met diameters in millimeter. Dit is de diameter van de binnenkant van de ring, die kun je zelf ook makkelijk meten in ringen die je al hebt. Hieronder hebben we nog wat trucjes om je ringmaat te bepalen.

 • Binnendiameter van een ring die je al hebt

  De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die goed zit. Ook is dat handig wanneer je iemand bijvoorbeeld een ring cadeau wilt doen. Neem de passende ring en leg deze op het midden van een liniaal. Leg de binnenzijde op 0 millimeter en lees bij de andere binnenzijde het aantal milimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Deze maat gebruikt Happy Hippies doorgaand voor de ringen.

 • Gebruik een touwtje om je ringmaat te meten

  Als je geen passende ring voor de juiste vinger hebt, dan kun je de ringmaat het beste inschatten door gebruik te maken van een touwtje. Draai het touwtje (niet te strak) om de vinger waar je de ring aan gaat dragen en knip het af waar het bij elkaar komt. Meet het stukje touw in millimeters. De lengte van het touwtje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek van de ringmaat die je nodig hebt. Kijk in de tabel welke diameter ringmaat daar bij hoort. In plaats van een touwtje kun je ook gebruik maken van een strookje papier dat je afknipt of aantekent met een pen.

 • Gebruik een meetlint om je ringmaat te meten

  Dit is niet makkelijk om te doen, maar wel fijn als je vooral voor brede ringen je ringmaat wilt meten. Wikkel het meetlint om je vinger en lees het aantal millimeters af waar het lint bij elkaar komt. De lengte die je nu hebt is de omtrek van je vinger en dus de omtrekmaat van je ring. Je kunt in de tabel hierboven opzoeken welke diameter ringmaat daarbij hoort.

 • Kom bij ons passen

  Mocht je hulp nodig hebben voor het bepalen van jouw ringmaat, dan helpen wij natuurlijk graag. Je kunt in onze evenementenagenda kijken wanneer wij aanwezig zijn op een lifestyle event bij jou in de buurt. Je mag onze ringen daar altijd passen en wij kunnen je helpen de beste maat uit te kiezen.

1 van 4