Oud goud omsmelten

Vakmanschap en ervaring

Onze goudsmid bekijkt graag samen met jou het oude goud om te bepalen wat de mogelijkheden hiermee zijn. Met een paar gram kunnen er al mooie creaties worden gemaakt. We bepalen het gewicht en kunnen een indicatie geven van de mogelijke creaties hiermee. Hiervoor hebben wij veel voorbeelden, maar uiteraard is een eigen ontwerp ook mogelijk. Eventuele stenen worden uit het sieraad verwijderd voordat dit gesmolten wordt en kunnen naar wens weer gebruikt worden in het nieuwe ontwerp. Onze goudsmid heeft veel ervaring met het omsmelten en herbruiken van het oude goud en denkt graag op creatieve manier mee in de mogelijkheden tot het creëren van een nieuw, persoonlijk sieraad.

Oud goud omsmelten

Upcycling, duurzaamheid, maar vooral persoonlijk

Het opnieuw gebruiken van goud is een milieubewuste en duurzame keuze. Door bestaand goud om te smelten, wordt de behoefte aan nieuwe mijnbouw verminderd en wordt de ecologische voetafdruk van uw sieraden verkleind. Bovendien hoef je niet te investeren in goud bij het laten maken van een sieraad. Het omsmelten en vervolgens verwerken van het materiaal voor het sieraad is wel een arbeidsintensiever dan het gebruiken van nieuw goud. Maar, misschien nog wel het belangrijkste van alles, je behoudt de sentimentele waarde van het oude goud. Onze goudsmid maakt graag videobeelden van het omsmelten en vervolgens verwerken, een leuke herinnering en bewijs van het gebruik van jouw goud. Eventueel overgebleven goud krijg je altijd van ons terug, of we geven aan wat we hier nog mee zouden kunnen maken voor je. Zo maken wij vaak een klompje van dit overgebleven goud wat bijvoorbeeld als hangertje aan een ketting gedragen kan worden.

Oud goud omsmelten

Familietraditie en erfstukken

Het omsmelten van oud goud kan een waardevolle manier zijn om familietradities voort te zetten. Door het creëren van nieuwe sieraden van oude erfstukken, kun je de geschiedenis van jouw familie behouden en doorgeven aan toekomstige generaties. 

Oud goud omsmelten

Persoonlijke gravure

Om jouw gemaakte sieraden nog verder te personaliseren, kunnen wij in ons eigen atelier ook een persoonlijke gravure zetten. Hiervoor zijn wederom erg veel mogelijkheden die we graag met je bespreken.

Interesse?

Heb jij interesse in het laten maken van een gedenkwaardig sieraad van jouw oude goud? Neem contact met ons op om een afspraak te plannen om de mogelijkheden en jouw wensen te bespreken via info@happy-hippies.nl of bel 076 562 00 28.