Cursus Edelsmeden

Wat ga je leren?

In deze 10 weekse cursus leer je eerst de basisvaardigheden van het edelsmeden en leer je praktisch en resultaatgericht jouw eigen sieraden te maken in jouw eigen ontwerp!

De volgende vaardigheden kun je leren tijdens de cursus edelsmeden

  • Polijsten van sieraden
  • Het zetten van edelstenen
  • Het werken met verschillende edelmetalen
  • Schuren, vijlen, buigen enz.

Cursus Edelsmeden

Wat ga je maken?

Iedereen start tijdens de cursus met het maken van een ring met edelsteen. Dit eerste project duurt gemiddeld 2-4 lessen. Daarna kun je maken wat je wilt, onder begeleiding van onze edelsmeden. Je kunt werken met zilver of goud. Eigenlijk kun je alleen geremd worden, door je eigen creativiteit

Meer informatie & vragen

Wat heb je nodig?

In ons atelier in Breda is alles aanwezig wat je nodig hebt om sieraden te maken. Een klein koffertje voor kleine gereedschappen is wel aan te raden.

Wat zijn de kosten?

De cursus bestaat uit 10 weken, waarbij je wekelijks een les volgt van 2,5 uur. De kosten (exclusief materiaal) zijn €295,- te voldoen voor aanvangst van de cursus. Na de cursus van 10-weken is het mogelijk om verder te gaan met de cursus om jouw vaardigheden te verbeteren en meer technieken te leren. Na een cursus van 10-weken heb je namelijk nog maar net geproefd van het vak.

Let op: je schrijft je in voor een specifiek blok van 10-weken. Vanwege het hoge aantal inschrijvingen is restitutie niet mogelijk. Het is ook niet mogelijk om jouw deelname te onderbreken en een volgend blok verder te gaan. 

Wanneer kan ik starten?

De cursussen worden meerdere keren per jaar gestart, in januari, april en september. Per week zijn er meerdere groepen waarin we je kunnen plaatsen.

Ochtendlessen: van 10.00 uur tot 12.30 uur

Avondlessen: van 19.30 uur tot 22.00 uur

Je kunt je nu aanmelden voor de groep die vanaf 16 januari 2024 start.

Wat als ik een keer niet kan?

Mocht je een keer een les missen, kun je die les alleen inhalen in een andere cursusgroep binnen jouw blok. Je hebt tot het eind van dit blok om jouw lessen eventueel in te halen, na het blok mag je1 gemiste les meenemen naar het volgende blok.

Wat zijn de mogelijkheden na de 10-weekse cursus?

De cursus loopt continue door en is jaarlijks verdeeld in drie blokken van 10 weken, een blok in januari, april en september. Na jouw eerste 10-weken ben je nog lang niet uitgeleerd en hebben de meeste cursisten ongeveer 2-4 kledingstukken gemaakt. Het is dus zeker logisch dat je nog verder wilt naaien! Daarom is het natuurlijk mogelijk de cursus te vervolgen, uiteraard niet verplicht. Graag dagen wij je uit met het maken van moeilijkere ontwerpen, of, kun je als je dat liever wilt, prima doorwerken aan het verbeteren van jouw basisvaardigheden. Heb je interesse in het vervolgen van de cursus? Geef dit dan zo snel mogelijk aan.

Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je nu inschrijven voor de 10-weekse cursus die start vanaf 16 januari 2024. Twijfel je? Volg dan eerst een van onze eenmalige workshops naaien. Inschrijven voor de cursus kan middels de link hieronder. We zien je graag terug in ons atelier!

Alleen volledig betaalde reserveringen inclusief ingevulde formulieren voor onze voorwaarden kunnen deelnemen aan de cursus.

Restitutie is vanwege het hoge aantal aanmeldigen niet mogelijk, ook kunnen aanmeldingen niet kostenloos worden doorgeschoven naar een volgend blok.

cursus edelsmeden

Inschrijven

Vanaf nu kun je je opgeven voor de periode die vanaf 16 januari 2024 begint.

In april gaat weer een nieuwe ronde van start. Wil je je daarvoor als eerste kunnen inschrijven (na de huidige cursisten), mail dan naar info@happy-hippies.nl om op de wachtlijst te komen.

Let op: op feestdagen (behalve kerstdagen) gaan de lessen gewoon door. Er is tijdens de voorjaarsvakantie geen les (10 t/m 18 februari 2024), verder gaat de cursus gewoon door.

Schrijf je in voor de cursus edelsmeden door twee stappen te doorlopen:

  • Stap 1: Je schrijft je in voor onze cursus edelsmeden door de cursus te betalen.
  • Stap 2: Vul het formulier in om de voorwaarden te accepteren.

Twijfel je of de cursus iets voor jou is? 
Volg dan eerst een van onze eenmalige workshops edelsmeden.


Lees hier de cursus voorwaarden →

Inschrijven →