Cursus edelsmeden Breda

Cursus edelsmeden

De collectie van Happy Hippies bestaat voor een groot gedeelte uit handgemaakte sieraden. In ons winkelpand in Breda hebben wij een groot atelier waarin we jou kunnen leren hoe je zo’n handgemaakt sieraad zelf creëert.

Vanaf nu is het mogelijk om onze nieuwe locatie aan de Halstraat 9 in Breda de 10-weekse edelsmidcursus te volgen. De eerste verdieping van ons prachtige pand midden in het centrum van Breda is volledig ingericht als atelierruimte. Per cursusles van 2,5 uur hebben wij daar plek voor ongeveer 10 personen. Heb jij dus altijd een interesse in sieraden gehad en zou jij graag willen leren hoe je een prachtig sieraad met de hand zelf maakt? Lees dan verder en schrijf je in. Wij laten u zo snel mogelijk weten of er nog plek is.

Wat ga je leren?

Tijdens deze edelsmid cursus van Happy Hippies ga je aan de slag met het smeden van jouw eigen sieraad in echt edelmateriaal. Alles gebeurt met de hand. Uiteraard is alles wat jij zelf maakt jouw bezit. Je doorloopt samen met een groep tijdens de cursus de volgende stappen:

  • Steenuitleg en het uitkiezen van een eigen te gebruiken edelsteen
  • Uitleg over het materiaal sterling zilver en het gebruik daarvan. Tevens leggen we je onze vergulding uit en is het ook mogelijk hier gebruik van te maken wanneer je liever gouden sieraden draagt.
  • Het maken van een eigen ring ontwerp aan de hand van jouw uitgekozen steen
  • Maken van een ringband in de gewenste ringmaat (meten, zagen, vijlen, buigen, solderen, schuren)
  • Stempelen van de ringband met .925
  • Maken van de zetkast waarin later de steen gezet gaat worden (meten, zagen, vijlen, buigen, solderen, schuren)
  • Zetkast aan ring vastzetten
  • Verder afwerken van de ring en polijsten van het geheel
  • Zetten van de steen
  • Eventueel verder werken aan volgende opdracht

Wat heb je nodig?

Voor het aanvangen van deze cursus is het handig om alvast een gereedschapskist, notitieboek en pen aan te schaffen. Andere materialen, zoals zilver, stenen, vijlen, zaagjes, etc zijn mogelijk in te kopen tijdens de cursus, maar ook mee te brengen vanuit huis. Dit is jouw eigen materiaal. Daarnaast bieden we een handig starterspakketje gereedschap aan met de nodige tools die je zelf nodig hebt. Ander benodigd gereedschap en machines zijn aanwezig in ons atelier.

Wat zijn de kosten?

De cursus zal bestaan uit 10-weken. Iedere week heb je een les van 2,5 uur. De kosten (exclusief materiaal) zijn €250,- te voldoen voor aanvangst van de cursus. Het starterspakketje gereedschap kost €30,-. Na de cursus van 10-weken is het mogelijk aan een vervolgcursus deel te nemen.

Wanneer kun je starten met de cursus?

In de loop van de maand mei start de cursus opnieuw met 10 lessen. Voor sommigen is de zomervakantie al gepland, dan is het ook mogelijk om een lager aantal lessen te volgen. Momenteel hebben wij lessen ingepland op de volgende dagen en tijdstippen:

Woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur
Donderdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur
Donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur

Mocht je niet kunnen op deze dagen en tijdstippen, geef dan in het aanmeldingsformulier jouw beschikbaarheid door. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we ook starten op andere dagen en tijdstippen.

Update COVID-19: Vanwege COVID-19 is het nog niet zeker wanneer we weer kunnen gaan starten met de cursus. We hopen nog steeds dat het mogelijk is om in de maand mei te kunnen starten (als dit veilig en verantwoord is uiteraard). Wanneer u zich aanmeld voor de cursus gaan we ervan uit dat u wilt deelnemen. We brengen u dan op de hoogte wanneer bekend is wanneer we weer kunnen starten. Mocht de duur van 10-weken ervoor zorgen dat u met zomervakantie niet uitkomt, vanwege een eventuele latere start, dan is het ook mogelijk om minder lessen af te nemen. In de zomer hebben we een tijdelijke pauze, daarna starten we weer in september. U kunt dan wederom deelnemen en meer leren over het mooie vak van edelsmeden!

Geïnteresseerd? Gebruik onderstaand aanmeldformulier om een plek in ons atelier te veroveren. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.